Iris in de sneeuw

Sneeuw. We maken het niet veel mee in Nederland. Zeker niet in combinatie met een blauwe lucht, her en der wat witte wolkjes en een lekker zonnetje. Als het dan een keer zover is, tsja, dan MOET je daar natuurlijk gebruik van maken! Ik had een tof idee en benaderde Iris of ze hier aan mee wilde werken. Of nou ja, niet alleen wilde, maar vooral durfde mee te werken. Want ik realiseerde me dat je hier wel een beetje stoer voor moet zijn. Ze zei gelukkig “Ja” en dus gingen we de volgende middag op pad.

De locatie had ik de vorige dag al uitgezocht. Ik wist precies hoe het licht zou staan, welke frames ik zou kiezen, welke lens en welke instellingen het moesten zijn. Alles om de shoottijd zo kort mogelijk te houden en Iris dus zoveel mogelijk te ontzien. Want daar stond ze hoor, in mijn zwierige zomerjurk. Blote armen, korte onderrok én blote rug! Natuurlijk wél met zoveel mogelijk warme onderkleding in de vorm van leggings, dikke sokken en goede schoenen.

Die lange, felgekleurde jurk was het idee omdat het niet alleen qua kleur mooi afstak tegen de witte wereld. Ook de zwierige rok pakt mooi in de wind én je kunt er leuk mee spelen. Win-win voor de foto dacht ik zo 😉 Hij was wel een beetje groot voor Iris, maar dat is op de foto gelukkig niet te zien.

Tussen de foto’s door even een dik warm vest aan en haar sjaal. Iris wilde ook nog graag in de korte zwarte jurk aan die ze van een vriendin had geleend, dus dat werd ook nog omkleden in de kou. Maar als een volleerd model lukte dat prima in het deurgat van de auto haha! Het resultaat mag er wat ons betreft zijn en is sowieso de stoerste shoot die we tot nu toe hebben gedaan!

Zoals elk weertype, is sneeuw niet te bestellen. Daarom is het devies: wil je foto’s in de sneeuw, neem dan zeker contact op wanneer de voorspellingen goed lijken. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken en alvast een tijdslot reserveren en op de dag zelf kijken we of het goed is. Neem dan vrijblijvend contact op of maak direct een afspraak!

Advertentie