Social media foto’s voor Vuurkorfgigant.nl

Of ik voor een startende onderneming Instagram foto’s wilde maken? Dat vind ik sowieso heel leuk! Maar toen het bleek te gaan om een bedrijf dat vuurkorven verkoopt die óók nog eens te gebruiken zijn als barbecue én of ik dan ook zelf wat recepten wilde uitwerken kon ik natuurlijk alleen maar JA zeggen. Ik ging aan de slag in de keuken én de tuin.

Koken is namelijk één van mijn hobby’s en dat kwam in deze langdurige opdracht perfect samen. Ik bedacht zelf de recepten en probeerde hierbij zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Van lekkere hapjes tot hoofdgerechten, fijne tussendoortjes en heerlijke desserts.

Omdat het materiaal van de vuurkorf/barbecue heel stoer en robuust is, wilde ik dit soms wat uitbalanceren in de foto door gebruik te maken van uitgesproken kleuren en verzachtende materialen op de achtergrond. Zo maakte ik veel foto’s met gekleurde bloemen of bloempotten in beeld en met hout en kussens. Dit geeft een goede balans tussen stoer en zacht, zodat het een bredere doelgroep trekt dan enkel ‘de ruige man’.

Doel was natuurlijk om – naast een lekker recept te maken en dat leuk op de foto te krijgen – het logo in beeld te zetten. Dat zorgde ervoor dat ik daar ook bij de recepten rekening mee moest houden. Alleen foto’s van boven zijn dan niet handig, aangezien het logo op de voorkant van de korf staat.

Al met al ben een periode lang creatief én lekker bezig geweest. Ander voordeel: daarna kon ik zelf alles oppeuzelen 😉

Ook interesse om professionele foto’s te maken van jouw producten om deze te gebruiken voor de website of social media accounts als Facebook en Instagram? Neem dan contact op voor een afspraak, waarbij we vrijblijvend de wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.

Advertentie