Overgrootmoeder en achterkleinzoon

Nu heb ik als fotograaf wel vaker het voorrecht om op bijzondere momenten aanwezig te zijn en om de bijzondere band tussen mensen vast te leggen. Maar deze shoot vond ik wel éxtra speciaal. Ik mocht een overgrootmoeder (92 jaar) en haar enige achterkleinkind vastleggen. En de enorme liefde die zij voor elkaar hebben was zó voelbaar in de kamer! 

Mevrouw zat nog in de kapstoel toen ik binnen kwam. Want, je moet er wel piekfijn uitzien als je professioneel wordt vastgelegd. Dit was overigens de eerste keer voor mevrouw, maar zenuwachtig was ze niet. “Zeg maar wat ik moet doen,” zei ze. De shoot vond plaats in haar woonkamer, op de bovenste verdieping van het appartementencomplex. Een hele lichte ruimte met veel ramen en uitzicht over het dorp.

Themakleur van vandaag was rood. Mevrouw – die ik ook oma mocht noemen – gekleed in een dieprode blouse. Haar achterkleinzoon kwam even later binnen in een zwarte hoodie met rode opdruk én een rode broek. Perfect op elkaar afgestyld! Terwijl hij ook nog even zijn haren in model liet föhnen, ging ik alvast aan de slag met mevrouw alleen.

Op het moment dat haar achterkleinzoon Djerzy erbij kwam zitten lichtte haar gezicht op. De vele kusjes, knuffels en liefdevolle blikken zegden genoeg. Wat een liefde en mooi gegeven. Zo bijzonder om getuige van te mogen zijn, het vast te mogen leggen en te mogen delen. Een moment, een herinnering voor altijd.

Wil je ook de bijzondere band tussen jouw familie, gezin of geliefde laten vastleggen? Neem dan contact op en maak vandaag nog een afspraak!

Advertentie