Productfoto’s My Lovely Notebook

Een aantal jaar geleden startte Juliette haar bedrijf My Lovely Notebook vanuit huis. Om haar webshop in notitieboeken verder aan te kleden, zocht ze een gastblogger die blogs schreef over wat je allemaal kunt doen met de boekjes. En daar horen natuurlijk bijpassende foto’s bij!

Naast fotograferen, ben ik ook dol op schrijven. Een perfecte combinatie voor mij dus! Elke maand kroop ik achter de laptop om een stuk uit te werken en ging ik daarna aan de slag voor een toffe foto. Regelmatig stuurde Juliette mij prachtige notebooks en schriftjes uit haar collectie op. De enige voorwaarden: een vooral witte achtergrond en de mogelijkheid om de foto zowel voor de site als social media te gebruiken (dus makkelijk vierkant te knippen). Verder was ik volledig vrij om er iets moois van te maken.

Die creatieve vrijheid vond ik heerlijk. Ik probeerde, experimenteerde en deed mijn best er telkens weer wat unieks van te maken. Uiteraard altijd passend bij het verhaal. Of dat nu ging over plannen, creatief schrijven of het bijhouden van een dagboek.

De boekjes waren stuk voor stuk makkelijk te fotograferen, want ze zijn nu eenmaal heel fotogeniek. Ik koos er altijd voor om een zogeheten ‘flatlay’ te maken. Hierbij leg je de producten plat op de ondergrond en neem je de foto er recht boven. Door gebruik te maken van verschillende bijpassende items en materialen creëer je toch diepte, ondanks dat het een ‘plat’ beeld is. Ik vond het erg leuk om hiermee te spelen en uit te proberen. Een aantal resultaten zie je hier.

Ook geïnteresseerd in creatieve productfoto’s voor op uw website of social media kanalen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. Bekijk ook welke bedrijven u voor gingen.

Advertentie